Home > Nieuws > In het Nieuws

In het nieuws

ARNHEM - 'Het is dit jaar wel erg veel geld', zegt directeur Julia van Broeckhuijsen. Scholieren van de Jan Ligthartschool in Arnhem hebben met een sponsorloop maar liefst 7500 euro opgehaald voor het Rode Kruis.

Groep 1 tot en met 8 liep begin dit schooljaar een sponsorloop en haalde daarmee dat grote bedrag op. Een verrassing voor de school. 'We doen elk jaar een sponsorloop voor het goede doel, maar vaak haalden we zo rond de 5000 euro op. Dit jaar dachten we dat na de telling ook te hebben, maar toen kwamen juffen en kinderen nog met allerlei geldbedragen aanzetten uit kluisjes en klassen', vertelt de directeur.

Herkenbare bestemming

Dinsdagmiddag 15 december komt er iemand van het Rode Kruis de cheque in ontvangst nemen. Diegene zal ook meteen vertellen waar het geld heen gaat. 'Dat zal met name naar een project binnen Arnhem gaan', vertelt Van Broeckhuijsen. 'Dan is het voor de kinderen ook herkenbaar waar het geld heen gaat.'

bron:

knipsel Rode Kruis