Home > De school > Methoden > Expressie en CE

Expressie en Cultuureducatie

De creatieve ontwikkeling van kinderen staat op de Jan Ligthartschool hoog in het vaandel. Daarom besteden we veel aandacht aan de expressieve vakken. Alle vormen van expressie krijgen binnen onze school een plek. Daarnaast vinden op onze school de volgende specifieke creatieve activiteiten plaats:

• Kunstateliers: jaarlijks organiseren we een aantal activiteiten en workshops/kunstateliers waarbij aandacht is voor dans, drama, muziek etc.
  • Kunstproject: een creatief project waarbij professionals van Kunstbedrijf lessen verzorgen op school rondom een bepaald thema.
  • Open podium: kinderen treden op en u bent als ouder van harte welkom bent om naar de voorstelling van uw kind te komen kijken.
  • CNME: we volgen regelmatig lessen van het centrum voor natuur en milieueducatie. Lessen vinden plaats in het lokaal in Sonsbeek of op de kinderboerderij in Presikhaaf. Ook worden er regelmatig leskisten geleend.