Home > De school > ICT op school

ICT op school

Computers ondersteunen ons onderwijs. De computer is net als een pen een middel en geen doel op zich. We werken vanaf september 2018 volledig op Chromebooks. Bij alle vakgebieden worden onze computers ingezet. Wij maken gebruik van software die aansluit bij onze methodes zodat het voor de kinderen heel herkenbaar is. Daarnaast gebruiken de kinderen de computer voor het maken van werkstukken en het zoeken en verwerken van informatie bij wereldoriƫntatie. Wij leren de kinderen te werken met apps en programma's die ze nodig hebben om tekst te verwerken, foto en film te gebruiken en te presenteren.
Daarnaast proberen we ze wegwijs te maken op het internet en social media. Iedere groep beschikt over Chromebooks en de kleutergroepen werken op iPads.

In alle groepen hebben wij digitale schoolborden die veelvuldig worden ingezet bij ons onderwijs. De methodeboeken zijn digitaal beschikbaar zodat de leerkrachten de lessen inter-actiever kunnen geven.

Vanaf september 2018werken we bestuursbreed binnen de Googleomgeving en maken we gebruik van Aerobe DLO. Dit is een webbased digitale leeromgeving waarbij kinderen veilig kunnen werken.

Afbeeldingsresultaat voor aerobe dlo