Home > De school > Geschiedenis

Geschiedenis

In 1896 is de Jan Ligthartschool in de wijk St.Marten in Arnhem gebouwd. Aanvankelijk was het een school met 12 klassen. De leerlingen gingen eens per half jaar over naar een volgende klas. Na de oorlog werd ook de protestants christelijke Oranjeschool in het gebouw gehuisvest.

Dit heeft geduurd tot 1984. De Oranjeschool is toen opgeheven en de Jan Ligthartschool heeft daarna ook weer het gehele gebouw tot zijn beschikking gekregen. Kort daarna is de school grondig verbouwd. Hoewel het aan de buitenkant niet echt merkbaar is, is de school binnen een moderne school.

De school wordt bezocht door kinderen van verschillende afkomst. Al met al een bont gezelschap dat met elkaar garant staat voor een prettige school waar iedereen wordt gewaardeerd zoals hij of zij is. In totaal telt de school anno 2018 rond de 400 leerlingen.

De kinderen komen uit de directe omgeving van de
school, het grootste deel van de kinderen komt uit St. Marten en het Sonsbeekkwartier. Maar ook kinderen uit de wijdere omtrek bezoekenonze school (Spijkerkwartier, binnenstad, Alteveer).

thumbnail

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.