Home > De school > Brede School

JLS participeert in de Brede School

  • Er vonden ouderavond over opvoeden plaats. De handout van die avond is hier te bekijken.
  • De Vreedzame school is een methode, die gaat over de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en over verantwoordelijkheid nemen. Kort gezegd: hoe ga je op een goede manier met elkaar om en ook: hoe los je ruzies samen op? We willen met elkaar in een positieve en "Vreedzame wijk" wonen! Daarom slaan we als brede school de handen in één en hebben we activiteiten om hieraan te werken. HIER de nieuwste nieuwsbrief daarover.
  • In Klarendal en St. Marten is er voor kinderen van 4-14 jaar veel te doen.Er is voorschoolse opvang, tussen half 9 en kwart over 3 gaan kinderen naar school, en na schooltijd worden er verschillende activiteiten georganiseerd.Van judo tot knutselen, van koken, buitenschoolse opvang tot vrij spelen,sport en speluitleen in de Leuke Linde. In deze folder staan deze activiteiten op een rij.
Vanuit de brede school zijn we in september vorig jaar gestart met
de "De Vreedzame School" en "De Vreedzame Wijk".
Graag vertellen we u hier meer over.
Wat is het?
"De Vreedzame school/ Vreedzame wijk" is een methode die gericht is op de sociaal-emotionele
ontwikkeling van kinderen en over verantwoordelijkheid nemen.
Het gaat om belangrijke dingen als: hoe ga je op een goede manier met elkaar om, hoe praat je op
een goede manier met elkaar. En ook: hoe los je ruzies samen op!
De school is een plaats waar veel kinderen samenkomen; daarom is juist de school een
goede oefenplaats en staat centraal bij deze methode!
Maar ook in de wijk: thuis, op de sportclub, de BSO, in het wijkcentrum en De Leuke Linde willen we
dat kinderen op een goede manier omgaan met elkaar en hun omgeving.
We willen met elkaar samen wonen en leven in een "Vreedzame wijk"!
  • Vanuit de brede school zijn we  gestart met de "De Vreedzame School" en "De Vreedzame Wijk". Graag vertellen we u hier meer over. Wat is het? "De Vreedzame school/ Vreedzame wijk" is een methode die gericht is op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en over verantwoordelijkheid nemen. Het gaat om belangrijke dingen als: hoe ga je op een goede manier met elkaar om, hoe praat je op een goede manier met elkaar. En ook: hoe los je ruzies samen op! De school is een plaats waar veel kinderen samenkomen; daarom is juist de school een goede oefenplaats en staat centraal bij deze methode! Maar ook in de wijk: thuis, op de sportclub, de BSO, in het wijkcentrum en De Leuke Linde willen we dat kinderen op een goede manier omgaan met elkaar en hun omgeving. We willen met elkaar samen wonen en leven in een "Vreedzame wijk"! Meer informatie vindt u HIER